(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Domácí jogurt-karamelový
Potřebné ingredience
1 l mléka, 1 salko, 1 tatra, van.cukr a 1 velký živý jogurt (Holandia, Activia apod.)
Postup přípravy
Dost jsem se dnes ráno pobavila. Koupila jsem si čerstvé mléko z automatu, že "uvařím" jogurt. Svařím mléko, salko i tatru jsem měla doma, otevřu tatru-přidám, otevřu salko a ejhle, ono tam salko vařené na karamel. krém-běžně, když vařím salko, tak to na plechovku písnu. Tak jsem tedy karamelové salko tam dala, dobře zamíchala, zchladila, přidala jogurt a dala do trouby. Jogurt má super chuť nemá chybu a malinko nahnědlou barvu, takže i omylem vznikají mnohdy dobré věci ,-).
1l mléka, kdysi jsem dávala plnotučné, nyní, co se objevily mléčné automaty, tak to "opravdové" (opravdové nazvala dcera, má ráda "opravdové" máslo, "opravdový" salám atd.)
takže 1l mléka, svařím, ještě než dojde k varu přiliju TATRU (t.j. neslazené mléko v plechovce) a 1 SALKO t.j. to slazené, odstavím a dám schladit-schladím na teplotu, abych mohla do mléka dát prst), přidávám jen vanilkový nebp hnědý cukr, případně med, obyč. cukr ne a vmíchám 400g (velký kelímek) živý jogurt je to napsáno ve složení, vše zlehka zamíchám a nalévám do skleniček od přesnídávku či jogurtu. Postavím na plech, kde dám trochu vody a dám do trouby na 4-5hod. jen na 25-30°c, opravdu se jen malinko zahřívá. V troubě nechám až to schladne pomalu samo, pak uskladním v ledničce. Běžně nám vydrží týden, ale většinou se vytratí dříve.
1l mléka, kdysi jsem dávala plnotučné, nyní, co se objevily mléčné automaty, tak to "opravdové" (opravdové nazvala dcera, má ráda "opravdové" máslo, "opravdový" salám atd.)
takže 1l mléka, svařím, ještě než dojde k varu přiliju TATRU (t.j. neslazené mléko v plechovce) a 1 SALKO t.j. to slazené, odstavím a dám schladit-schladím na teplotu, abych mohla do mléka dát prst), přidávám jen vanilkový nebp hnědý cukr, případně med, obyč. cukr ne a vmíchám 400g (velký kelímek) živý jogurt je to napsáno ve složení, vše zlehka zamíchám a nalévám do skleniček od přesnídávku či jogurtu. Postavím na plech, kde dám trochu vody a dám do trouby na 4-5hod. jen na 25-30°c, opravdu se jen malinko zahřívá. V troubě nechám až to schladne pomalu samo, pak uskladním v ledničce. Běžně nám vydrží týden, ale většinou se vytratí dříve.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

romanetka
(upraveno)
18. 5. 2010, 18:26


nahlásit

Ela z Frelu
(upraveno)
18. 5. 2010, 18:52
@romanetka
že by ho tam někdo vařil?
nahlásit